Kultúra

Az éhezők viadala kirobbanó siker

Bemutatása első napját 68,25 millió dolláros (15 milliárd forintos) bevétellel zárta Az éhezők viadala című sci-fi Észak-Amerikában, ahol ez premierrekordnak számít a nem folytatásként készült filmek között.

A Lionsgate stúdió pénteken debütált produkciója a premiernapi bevételek toplistáján az ötödik helyezést kapta ezzel a teljesítménnyel a tavaly mozikba került Harry Potter befejező epizódjának 91,1 milliója és a három Alkonyat-film után. Utóbbiak 68,5 millió dollártól 72,2 millió dollárig terjedő jegyeladásaikkal alig valamivel kerestek többet Az éhezők diadalánál forgalmazásuk első napján.

A remek kezdet Paul Dergarabedian, a Hollywood.com boxoffice-elemzője szerint arra utal, hogy Az éhezők viadala akár 140 millió dolláros jegybevételt is elérhet bemutatása első hetében.

A jövő Amerikájában játszódó történet sztárja a tavaly Oscarra-jelölt Jennifer Lawrence, aki rákényszerül, hogy részt vegyen egy gyerekek számára szervezett televíziós élet-halál küzdelemben. A film Suzanne Collins bestseller-trilógiájának első kötete alapján született Gary Ross rendezésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik