Nagyvilág

Áldiplomája miatt távozik a Yahoo-vezér

Lemondásra és a cég elhagyására kényszerült Scott Thompson, miután kiderült, hogy életrajzában valótlanul tüntette fel: nem egy, hanem két szakon szerzett diplomát.

Thompson helyére ügyvezetőnek a Yahoo eddigi globális médiafőnökét és alelnökét, Ross Levinsohnt nevezték ki, akinek a vezérigazgatói posztra való esélyéről már korábban is láttak napvilágot híresztelések.

A távozni kényszerülő Thompsonról a Yahooban 5,6 százalékos részesedéssel rendelkező Third Point nevű cég derítette ki: a Yahoo éves jelentésében – amely hivatalos dokumentumnak minősül – közreadott életrajzában azt állította, hogy számvitelből és számítógép-tudományból is megszerezte a baccalaureátusi fokozatot, holott az utóbbi diplomával nem rendelkezik.

A csupán januárban kinevezett Thompson három éven belül a harmadik távozásra kényszerülő vezérigazgató a Yahoonál. Thompson korábban a PayPal eBay divíziójának vezetője volt. Életrajza ennek a cégnek a honlapján is hibás adatokat tartalmazott, de az éves jelentések nem tartalmaztak tódítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik