Belföld

Leselejtezték Gyurcsány szakdolgozatát

Egyelőre Gyurcsány Ferenc mindkét szakdolgozatának nyoma veszett, a Pécsi Tudományegyetemen egyiket sem találják; második dolgozatát leselejtezték - írta szombati számában a Magyar Hírlap.

A volt kormányfő az első dolgozatát 1984-ben írta a Pécsi Tanárképző Főiskolán, a Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel. A másodikat az egyetem közgazdasági karán, levelező tagozaton szerezte, 1990-ben végzett, s a nyilvántartás szerint A gazdasági társaságok és a tőzsde működése címmel írt záródolgozatot. Ez utóbbit selejtezték le.

Kottász Gergely, az egyetem sajtóreferense a lapnak azt nyilatkozta: “a dolgozatok az egyetemi karokról a levéltári nyilvántartásba kerülnek, Gyurcsány dolgozatát 2003-ban adta át a kar a levéltárnak, ahol ötévente selejtezik őket, így a volt miniszterelnöké sincs már meg.”

Gyurcsány Ferencet – kvázi a Schmitt-ügy kapcsán – érte a vád a Pécsi Újság.hu hasábjain, miszerint szakdolgozat nélkül kapta diplomáját a volt kormányfő. A jobboldali kötődésű pécsi online lap néhány órával a köztársasági elnök lemondása után egy kommentelő állításaira hivatkozva kérdőjelezte meg, hogy az exminiszterelnök egyáltalán írt-e szakdolgozatot a pécsi egyetemen. A kommentelő szerint Gyurcsány a tanárképzőn és a közgázon „közös szakdolgozatot adott le”.

Gyurcsány Ferenc ezt cáfolandó a Facebookon posztolta ki az egyetemi leckekönyvéről készült fotókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik