Nagyvilág

Clintonné a világ legbefolyásosabb anyja

A Forbes magazin toplistát állított össze anyák napja alkalmából.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter vezeti a világ húsz legbefolyásosabb anyjának listáját. Michelle Obama a 7. helyen szerepel. Megelőzi őt Hillary Clinton mellett Dilma Rousseff brazil államfő, Indra Nooyi, a PepsiCo elnök-vezérigazgatója, Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója, Melinda Gates, a Gates-alapítvány társelnöke és Sonia Gandhi olasz származású indiai politikus.

Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója a 8., Irene Rosenfeld, a német Kraft Foods vezérigazgatója a 9., Jill Abramson, a The New York Times főszerkesztője pedig a 10. hellyel büszkélkedhet.

A Forbes szerint a nagy befolyással bíró anyáknak egyedülálló stratégiákat kellett kifejleszteniük, hogy sikeresek legyenek szakmai pályafutásukban és a családi életben is.

A húsz leggazdagabb anya vagyona együtt 317 milliárd dollárra rúg, s a listát az amerikai Christy Walton, a Walmart birodalom örökösének özvegye, a francia Liliane Bettencourt, a l’Oréal örököse és a chilei Iris Fontoba, a milliárdos Andronio Luksic özvegye vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik