Belföld

Clinton bujtogatta Orbánt

A Magyar Nemzet szerint "bűncselekményre ösztönzött az amerikai külügyminiszter".

Hillary Clinton „közvetlenül beavatkozott az Országgyűlés törvényalkotó munkájába”. A lap így értelmezi, hogy az Egyesült Államok külügyminisztere arra kérte Orbán Viktort, lépjen közbe a Klubrádió frekvenciához juttatásáért. „Ezzel lényegében a magyar kormányfőt Hillary Clinton bűncselekmény elkövetésére ösztönözte. Köztudott ugyanis, hogy Magyarországon a frekvencia elosztását szigorú előírások határozzák meg, amelyekbe nem lehet politikai alapon beavatkozni”.

A Magyar Nemzet szerint az amerikai diplomaták magyarországi aktivitása fokozódott a kormányváltás után. Ennek egyik jele, hogy a követség az elszámoltatási kormánybiztossal is találkozót kezdeményezett. Budai Gyula szerint a „számon kérő jellegű beszélgetés” Gyurcsány Ferencre volt kihegyezve.

A lap emlékeztet arra is, hogy az Egyesült Államok nagykövetsége az elmúlt időszakban statisztikai adatszolgáltatás címén rendszeresen kért tájékoztatást a Legfőbb Ügyészség Nemzetközi és Európai Ügyek Főosztályától arról, hogy név szerint mely szocialista politikusokkal szemben folyik büntetőeljárás.

Mint korábban megírtuk, Hillary Clinton tavaly év végén Orbán Viktornak címzett levelében nyomatékosan fölszólította a  magyar kormányfőt: “Úgy vezesse át Magyarországot a fontos reformokat eredményező törvények általi változásokon, hogy közben megőrzik az egyéni szabadságjogokat és a szükséges fékek és ellensúlyok rendszerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik