Nagyvilág

Panaszt tett a kirúgott sztriptíztáncos újságíró

Nemi alapú diszkrimináció miatt tett hivatalos panaszt egy texasi újságírónő, akit azért bocsátottak el szerkesztőségi állásából, mert kiderült róla, hogy részmunkaidőben sztriptíztáncosnő - közölték pénteken amerikai napilapok.

A 30 éves Sarah Tessler, aki a Houston Chronicle című lapnál a társasági események tudósítója és színes riportok szerzője volt, az egyenlő alkalmazási esélyek biztosításával megbízott szövetségi hivatalhoz (EEOC) fordult azzal a kéréssel, hogy indítson vizsgálatot a volt munkáltatója ellen, amely úgy döntött, hogy felmond neki, miután egy másik újság közölte, hogy mi a riporternő másodállása.

Tessler csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy csak “igen ritkán” vetkőzött, és az ezért kapott pénzből a főiskolai tanulmányait fizette. Elmondása szerint mivel nem tudta megfizetni a kondicionáló klubok árát, a 18 centiméteres cipősarokkal bemutatott vetkőzőszámok kapóra jöttek fizikai állapotának karbantartásához.

A rivális napilap márciusban “leplezte le” Tessler második munkakörét, valamint az “egy dühös sztriptíztáncos naplója” címmel, névtelenül vezetett blogját. A Chronicle főszerkesztője röviddel később kiadta az útját, arra hivatkozva, hogy a felvételekor nem számolt be táncosnői mivoltáról. Tessler szerint viszont ő minden neki feltett kérdésre válaszolt, és ebben a témakörben senki sem faggatta. A riporternő szerint a közvetlen felettesei elégedettek voltak a munkájával.

Ügyvédje, a magának nőjogok képviseletében nevet szerzett Gloria Allred szerint védence nem szegte meg a törvényt, és a táncolás nem akadályozta az újságírói munka elvégzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik