Belföld

Mégsem rúgják ki a mókázó buszsofőrt

Szerdán híre ment, hogy kirúgták a 105-ös busz vonalán dolgozó BKV-sofőrt, aki azzal vált ismertté, hogy különböző vicces megjegyzésekkel, zenebejátszásokkal szeretné színesíteni az utazóközönség szürke hétköznapjait zötykölődés közben. Maga a BKK vezérigazgatója közölte: az elbocsátás nem történhet meg.

Bócsa Viktorról kedden mutatott be riportot az ATV híradója. Ebben az volt látható, ahogy a repülőgépekről ismert biztonsági bemutatót tart indulás előtt, majd folyamatosan kommentálja a járaton zajló eseményeket, dalokat játszik be, végül humorral próbál megbékíteni egy elégedetlenkedő utast. A felvételek tanúsága szerint egyébként a legtöbben őszinte derültséggel fogadták a sofőr egyszemélyes show-ját.

Délelőtt több forrásból is olyan információ jutott el hozzánk, hogy a közlekedési vállalat a tévériport után elbocsátotta a fiatalembert. A hírt reggel az ATV riportere a Class FM-nek is megerősítette. A mókás buszsofőr állítólag annyit írt neki SMS-ben, hogy örökre el kell búcsúznia az utasoktól. Az esetről a BKV-figyelő blog is beszámolt. Az egyik bejegyzés szerint Bócsa Viktornak ma lett volna az utolsó munkanapja. “Keressétek fel minél többen, és utazzatok vele!” – olvasható az oldalon.

Az ügy kapcsán Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója közleményt adott ki. Ebben azt írja, hogy szerdán a sajtóban híre ment, hogy a BKV kirúgta az ATV-nek nyilatkozó, a 105-ös buszon a megállók nevét viccesen közlő járművezetőt. Vitézy szerint tény, hogy a hírekbe került buszvezető engedély nélkül és a BKV belső szabályait megszegve nyilatkozott, ezzel együtt elbocsátása túlzó és indokolatlan mértékű intézkedés lenne. “Ezzel személy szerint nem tudok egyetérteni és ilyen intézkedésre nem is kerülhet sor” – áll a közleményben.

A vezérigazgató megjegyzi, hogy a BKV közérdeklődésre számot tartó járművezetői eddig és a jövőben is nyilatkozhatnak, ha erre a sajtó képviselője vagy a dolgozó engedélyt kér. Emlékeztet, hogy a cég tudtával és jóváhagyásával, a sajtó által bemutatott érdekes dolgozókra több példát láthattunk.

“A járművezetőt a szabályok betartására felhívja a munkáltatója, de munkájára számítok és számít a BKV, elbocsátására nem kerül sor” – írja Vitézy Dávid.

Sikerült elérnünk Bócsa Viktort is telefonon, aki hívásunkkor még úgy hitte ma fog utoljára a BKV-nál dolgozni. Tőlünk tudta meg, hogy nem rúgják ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik