Nagyvilág

Fel akarja robbantani magát egy férfi London központjában

Túszokat ejtett egy férfi London belvárosában. Azzal fenyegetőzik, hogy felrobbantja az egész épületet, ahol elbarikádozta magát.

A londoni belvárosban, a Tottanham Court Roadon ejtett túszul négy embert egy feldúlt férfi. A helyszínen lövéseket is hallottak.

A túszejtő azon kapta fel a vizet, hogy nem kapta meg a kamionvezetéshez szükséges jogosítványt. Dühében besétált az autósiskola épületébe, és azt mondta, nincs miért élnie. Azzal fenyegetőzik, hogy felrobbantja az épületet. Akkor hívták ki rá rendőrséget, amikor számítógépeket, bútorokat és papírokat dobált ki az épületből.

Az ötvenéves férfi közölte, hogy gázpalackot erősített magára, és számára semmi nem fontos az életben, az egész épületet fel fogja robbantani. A Sky News élőben követi az eseményeket, híradása szerint a mentálisan instabil férfi robbanóanyagot kötözött magára, a lezárt utcarészre bombaszakértők, mesterlövészek és egy rendőrségi túsztárgyaló és érkezett. A tárgyaló már felvette a kapcsolatot a túszejtővel.

Abby Baafi, az Advantage nevű autósiskola egyik igazgatója elmondta, hogy a férfi korábban náluk próbált meg jogosítványt szerezni. A feldühödött túszejtő Michael Greenként mutatkozott be. Az eset London egyik legforgalmasabb részén zajlik, több száz ember kellett evakuálni, köztük az angol Huffington Post szerkesztőségét is.

A rendőrség szerint nem terrorcselekményről van szó, tudják, ki az elkövető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik