Nagyvilág

Gyerekeket ragadt magával a tomboló ár

Heves esőzések, tomboló viharok okoznak áradásokat egy dél-kínai tartományban. Hatalmas a pusztítás.

A nagy mennyiségű csapadék három napja okoz gondot Kuangtung (Guangdong) tartományban. A mostoha időjárás eddig több mint 235 ezer embernek okozott kárt, 13 300 ember kényszerült otthonának elhagyására. Több mint 23 ezer hektáron károsult a termés és csaknem 380 ház dőlt romba – közölte a mentést irányító tartományi központ.

A halálos áldozatok számáról nem érkeztek jelentések. Pénteken öt általános iskolás kisgyereket sodort el az ár, amikor az iskolába igyekeztek pénteken. Egyelőre nem találják őket. Közülük négyen Huacsou (Huazhou) városba valóak, egy Hszinjibe (Xinyi) – tájékoztattak a helyi hatóságok.

A Kuangtunggal szomszédos tartományok egy részén, a Jangce folyótól délre és keletre ugyancsak viharok tombolnak, eső és jégeső hullik, erős a szél – számolnak be a szakemberek. Az országos meteorológiai szolgálat szerint ezzel egy időben Északnyugat- és Észak-Kínában a hidegfront erős szelet hozott, ami por- és homokviharokat idézett elő; a Sárga-folyó mentén zivatarokról érkeztek jelentések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik