Nagyvilág

Sört és virágot is loptak a brit parlamentből

Értékes műszaki cikkeken kívül sört, pezsgőt, virágcsokrot és kerékpáros szerszámkészletet is elloptak a brit parlament alsóházából az elmúlt hónapokban - derült ki egy interpellációra adott válaszból.

Az ellopott tárgyak listáját azután tették közzé, hogy Keith Vaz munkáspárti képviselő interpellált a lopások ügyében, miután az ő irodájából is eltűnt egy számítógép és egy iPad. A lopási listán szerepel egyebek közt egy útlevél, egy nyomtató, két táblagép, tucatnyi komputer, egy óra, egy érdemrend, két mobiltelefon, két kézitáska és egy könyvekkel teli bevásárlókocsi. Az interpelláló honatya, akit még tavaly loptak meg, megrökönyödésének és csalódottságának adott hangot, hogy a Westminster-palota szigorú őrzése ellenére az év első három hónapjában már fele annyi holmit loptak el a parlamentből, mint tavaly egész évben.

Úgy tűnik, hogy tolvajok garázdálkodnak az alsóházban, és remélem, hogy a hatóságok hamar letartóztatják ezeket az egyéneket – mondta a képviselő. A múlt hónapban az okozott némi izgalmat, hogy ismeretlenek betörtek az ellenzéki munkáspárt vezérének, Ed Milibandnek a parlamenti irodájába. A parlament épületét szigorúan őrzik: fegyveres rendőrök posztolnak a bejáratoknál és járőröznek a folyosók labirintusában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik