Nagyvilág

Obama kivizsgáltatja a prostibotrányt

Nagyon mérges lesz a testőreire, ha valóban botrányosan viselkedtek.

Alapos vizsgálatot vár az amerikai elnök a  testőrei botrányos viselkedése ügyében, a sajtóban megjelent hírek szerint ugyanis prostituáltakkal szórakoztak. Barack Obama helyi idő szerint vasárnap este szólalt meg első ízben az előző nap kitört botránnyal kapcsolatosan a kolumbiai Cartagenában, ahol részt vett az Amerikai Államok Szervezetének 6. csúcsértekezletén.

Kolumbiai látogatása idején az elnök biztonságáról gondoskodó Titkosszolgálat (Secret Service) felfüggesztette állásából tizenegy ügynökét, akik előkészítették az elnök útját. Emellett az őket segítő öt katona ellen is vizsgálat indult. Az ügynökség mellőzte az indoklást, de sajtóhírek szerint a botrány amiatt robbant ki, hogy az ügynökök prostituáltakat vittek fel a szállodai szobájukba, és ittasak voltak. A botrány beárnyékolta Obama cartagenai látogatását.

Barack Obama ugyanakkor a szakszolgálat védelmére kelt. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ügynökök nap mint nap rendkívül nehéz szolgálatot végeznek oltalmazva őt és a családját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik