Nagyvilág

Obama mellett a latin bombázó

Politikai szerepet vállalt Eva Longoria. A Született feleségek sztárja Barack Obama újraválasztási kampányának társelnökeként tevékenykedik.

A 37 esztendős színésznőt februárban választották meg az amerikai elnököt segítő stáb tisztségére. “Az emberek azt gondolják, kit érdekel a véleményed, szép vagy és kész. Pedig miért ne szólhatnék hozzá a bevándorlás vagy az egészségügyi reform kérdéseihez, csak azért, mert szép vagyok?” – tette fel a kérdést a tévénézők számára jól ismert Lila akác köz csinos lakója, aki az ABC csatorna sorozatában alakítja évek óta az egyik született feleséget.


Kiáll a kisebbségekért
Fotó: Mandel Ngan / AFP

Longoria saját szakmájában is tenni akar valamit a fennálló körülmények megváltoztatásáért. “A kisebbségi csoportok, a nők, a latin- vagy az afroamerikaiak számára akkor lesz elég szerep Hollywoodban – hangsúlyozta -, ha maguk veszik kezükbe a dolgot, forgatókönyvet írnak és producerként, rendezőként valósítják meg a történeteket, amelyek róluk szólnak.”

A színésznő, aki a northridge-i Kaliforniai Állami Egyetemen készül diplomázni a mexikói-amerikai tanulmányok tanszékén, elárulta, hogy a legnagyobb eredménynek azt érezné a választási kampányban, ha minél több szavazót tudna mozgósítani. Mint mondta, hisz abban, hogy “ha valaki meg akar változtatni valamit ebben az országban, az állampolgárként hatalmában áll”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik