Nagyvilág

Villákra és esküvőkre mentek el az EU-pénzek

Otthonaik felújítására és fényűző nászajándékokra költötték az Európai Unió idegenforgalmi fejlesztésre szánt támogatásait Olaszországban.

Az olasz adórendőrség 63 ember ellen indított nyomozást, akik közül szinte mindegyik egy Nápolytól délre található Vibo Valentia nevű településen él. A hatóságok több mint egymillió euró értékben foglaltak le bankszámlákat, autókat és ingatlanokat. A feltételezett elkövetők között van két, a régió fejlesztései pénzeinek elosztását felügyelő tisztviselő is.

A hatóságok szerint a gyanúsítottak legalább 1,3 millió eurónyi, az EU-tól és az olasz államtól származó támogatást sikkasztottak el, amelyet eredetileg Vibo Valentia idegenforgalmi szektorának fejlesztésére kellett volna költeni. Az érintettek ehelyett otthonaik bővítésére és bebútorozására, valamint nászajándékokra költötték a pénzt.

Az adórendőrség közlése szerint a bűntény súlyosságát növeli, hogy a régiónak égető szüksége lenne a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére. A 63 embert közpénzekkel való visszaéléssel, sikkasztással és okirat-hamisítással gyanúsítják.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik