Nagyvilág

„Menjen innen, és ne jöjjön vissza” étterem

Egy új-zélandi étteremtulajdonos egészen addig nem értette, hogy miért nem járnak hozzá thaiföldiek, amíg meg nem tudta, mit jelent a hely thai nyelvű neve.

Amikor Fred Bennett elkezdett thaiföldi ételeket kínálni Nelson városában lévő éttermében, az újonnan felvett thaiföldi szakács segítségét kérte a névválasztásban. A séf egy thaiföldi kifejezést javasolt, ami elmondása szerint azt jelentette: „Üdvözöljük, várjuk máskor is”. Az új-zélandi étteremtulajdonos megbízott a szakácsban, és további ellenőrzés nélkül el is helyezte a szöveget az éttermen – írta a stuff.co.nz.

A nyitás után több hónap telt el, és Bennettnek feltűnt, hogy az egyébként elég népszerű étterembe szinte soha nem teszi be a lábát egyetlen thaiföldi sem. A rejtély akkor oldódott meg, amikor új thai szakácsot vett fel, akinek első kérdése az volt: miért az a neve az étteremnek, hogy „Menjen innen, és ne jöjjön vissza”.

Bennett természetesen azonnal nevet változtatott, és bocsánatot kért a thai közösségtől, ha esetleg megsértette őket a névvel. Az új névvel biztosra ment: a helynek otthont adó térről „Victory Thai” lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik