Nagyvilág

II. Erzsébet meglepett egy esküvőt

A brit uralkodó először udvariasan visszautasította a meghívást, majd mégis személyesen köszöntötte fel alattvalóit.

Amikor John Canning megtudta, hogy II. Erzsébet királynő éppen akkor fog ebédelni a manchesteri városházán, amikor párjával ott összeházasodnak, és egy hirtelen ötlettől vezérelve meghívót küldött az uralkodó számára. A királyi udvar egy válaszlevelében udvariasan megköszönte a meghívást, de közölték a párral, hogy a királynő sajnos egyéb elfoglaltságai miatt nem tud megjelenni az eseményen.

Canning a BBC-nek elmondta, hogy már az is örömmel töltötte el, hogy választ kaptak a levelükre, és úgy gondolták ennyi volt. Azt azonban nem tudták, hogy a palota titokban mégis leszervezte, hogy az uralkodó felköszönthesse az ifjú párt – írta a Sun. John és Frances Canning éppen a boldogító igen kimondása után várta a vendégek jókívánságait, amikor váratlanul II.Erzsébet és férje, Fülöp herceg toppant eléjük, hogy királyi köszöntésben részesítsék őket.

„Teljesen szürreális volt, nem tudtam elhinni” – nyilatkozta az eset után az ifjú feleség, akiben azért annyi lélekjelenlét maradt, hogy az etikettnek megfelelően üdvözölje II. Erzsébetet és férjét. Frances Canning elmondása szerint a királynő „nagyon kedves és barátságos” volt. A királyi pár percet töltött el az esküvőn, de arra szakítottak időt, hogy közös fényképeket csináljanak az ifjú párral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik