Nagyvilág

Tovább akart ölni a francia merénylő

A toulouse-i a merénylő a legfrissebb hírek szerint estére ígéri, hogy megadja magát.

Az elmúlt napok toulouse-i és montaubani merényleteiért felelős, a rendőrség által körbezárt férfi azt ígéri, hogy késő este megadja magát a hatóságoknak – közölte Francois Molins francia államügyész egy sajtóértekezleten.

Az eddig folytatott tárgyalásokról elmondta: az illető mind a három merénylet elkövetését magára vállalta, s azt állította, hogy egyedül cselekedett. “Nem mutat semmilyen megbánást, s legfeljebb azt sajnálja, hogy nem tudott még több embert megölni” – közölte az államügyész. S hozzátette: a merénylő elégedetten szólt arról, hogy “sikerült Franciaországot térdre kényszerítenie”.

A francia rendőrség kommandósai szerda hajnalban Toulouse-ban körülzárták a 24 éves Mohammed Merahot, aki többek között egy zsidó iskola elleni hétfői, négy ember, köztük három kisgyerek halálát követelő merényletért felelős. A férfi egy első emeleti lakásban van, elbarikádozta magát, s korábban még azt mondta, hogy délután megadja magát.

A kommandósok többször is megpróbáltak behatolni a lakásba, de Merah mindannyiszor fegyverrel válaszolt. Az első esetben, amikor a rendőrök kinyitották az ajtót, a merénylő rájuk lőtt, s két rendőrt megsebesített a térdén, az egyik pedig csodával határos módon élte túl az esetet, miután a lövedékeket felfogta a golyóálló mellénye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik