Nagyvilág

Megtalálták Timosenko külföldi vagyonát

Feltételezések szerint Julija Timosenko külföldi vagyonának egy részét sikerült lefülelniük az ukrán nyomozóknak egy európai bankban.

Egy volt állami tisztviselő 1 millió eurót tartalmazó bankszámláját zárolták egy európai bankban – közölte az ukrán Legfőbb Ügyészség sajtószolgálata.  A híradás szerint a számla egy korábban magas állami beosztást betöltő személy nevén szerepel, aki ellen jelenleg különböző visszaélések miatt nyomozás folyik. Az ügyészség szerint a rajta lévő egymillió euró olyan hazai közpénzekből származik, amelyek törvénytelenül jutottak a büntetőeljárás alatt lévő gyanúsított birtokába. A sajtóközlemény szerint az ukrán fél nemzetközi jogi intézkedéseket tett az összeg visszaszerzése érdekében.

Bár a legfőbb ukrán vádhatóság nem nevezi meg és még utalást sem tesz a számlatulajdonos kilétére, politikai elemzők szerint egyértelműen Julija Timosenko volt miniszterelnökről lehet csak szó. Ellene – bár egy előző bírósági ítélet alapján éppen jogerős börtönbüntetését tölti – egyéb visszaélések tárgyában jelenleg is tucatnyi büntetőeljárás folyik. Az ügyészség nem kommentálta a feltételezéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik