Nagyvilág

„Lassan és titkokban mérgezik” Timosenkót?

A volt ukrán kormányfő lánya szerint a börtönben mérgezik a hétévi börtönre ítélt Julija Timosenkót.

Jevhenyija Timosenko a Die Welt című német lap internetes kiadásának elmondta, hogy az édesanyja már többször elveszítette az eszméletét, és állandóan erős fájdalomcsillapítókat kap. Nagyon alacsony a vérnyomása, injekciókkal és gyógyszerekkel kezelik, amelyeknek a család nem ismeri az összetételét. A hivatali hatalommal való visszaélés vádjával hétévi börtönre ítélt Julija Timosenko lánya szerint az ukrán orvosok állandóan azt hajtogatják, hogy az anyja egészséges és kihallgatható. Timosenko ezért elutasította, hogy ukrán orvosok kezeljék, mert hamis a diagnózisuk.

Karl Max Einhäupl neurológus és Norbert Haas ortopéd szakorvos, a berlini Charité egyetemi klinika orvosai megállapították, hogy Timosenkónak komoly hátfájása van, és műtéti beavatkozást javasoltak. Jevhenyija Timosenko nem vonja kétségbe az orvosok kompetenciáját, de megjegyezte, hogy nem engedték meg nekik a vérvételt, ami nélkül nem lehetséges alapos diagnózis.

Jevgenyija Timosenko szerint az ukrán orvosok hamis diagnózist állítanak fel az anyjáról, és nem adják meg neki a szükséges orvosi segítséget , a külföldi orvosok látogatása előtt fájdalomcsillapítókat sem kapott – írta pénteken a Korreszpondent.net ukrán hírportál.

Mikola Jeremenko, Jevhenyija Timosenko ügyvédje csütörtökön feljelentést tett a kijevi Pecserszki bíróságon, amelyben követelte, ismerjék el az ukrán főügyészség bűnös tétlenségét a Timosenko “kínzásának” ügyében. Jeremenko szerint az ukrán törvények értelmében a hippokrateszi eskü megsértése büntetőjogi felelősséget von maga után.

Jevgenyija Timosenko és ügyvédje február 10-én felszólította a főügyészséget, indítson bűnvádi eljárást a volt miniszterelnök kínzása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik