Nagyvilág

Kinyitotta a fizetőkapukat a dugótól frusztrált miniszter

Az indonéz politikusnak nem tetszett, hogy a kapuk fele zárva van, miközben autósorok kígyóznak előttük. Kiszállt az autójából, és intézkedett.

Sokak szemében hőssé vált az állami vállalatokért felelős indonéz miniszter, aki dühében nagyjából száz autóst engedett rá ingyen egy fizetős útra Dzsakartában – közölte a Jakarta Post. Dahlan Iskan azon kapta fel a vizet, hogy hajnali hat órakor vesztegelni kényszerült egy fizetős kapunál álló autósorban, miközben éppen egy tárgyalásra sietett.

Látva, hogy a bejutásra várakozó harminc jármű szinte alig mozdul, kiszállt autójából, hogy ellenőrizze miért a késlekedés a kapunál. Ekkor vette észre, hogy a négy kapunál lévő bódék közül kettőben nincsen senki, és teljesen üresen állnak. A minisztert saját bevallása szerint rendkívül felháborította az eset, különösen azért, mert már rengetegszer elmondta a kapukat üzemelő állami cégnek, hogy nem megengedhető a hosszú sorok látványa.

Ahogy a várakozó autósok száma növekedett, Iskan úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az irányítást. Az ott lévő dolgozókat utasította a használaton kívüli kapuk felnyitására, és hagyta, hogy az autósok díjfizetés nélkül tovább haladjanak. A Post közlése szerint legalább száz autó mehetett rá ingyen a fizetős útra, miniszteri engedéllyel.

A miniszter nem sokkal az eset után még jól le is szidta a kapukat üzemelő állami cég felső vezetését is, és közölte, hogy büntetésre számíthatnak a kocsisorok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik