Nagyvilág

Bíróság elé kerül, mert megrugdosott egy szellemet

Túlságosan élethűre sikerült ijesztgetős átverés áldozata lett egy indonéz biztonsági őr, aki fejen rúgott egy szellemnek öltözött lány.

A húszéves, és dúsgazdag családból származó Mega Tri Pratiwi azt gondolhatta hatalmas poén lesz, ha egy szellemnek öltözve halálra rémiszti egyik, születésnapját ünneplő barátját. A lány Bandung város egyik apartmanházában, a 17. emeleten várta a liften érkező áldozatot, a „suster ngesot” azaz a „kúszó nővérszellem” nevű indonéz természetfeletti lénynek öltözve – jelentette az indonéz sajtó.

A fehér lepelbe burkolt, és arcát hosszú fekete hajával eltakaró lány közvetlenül a lift mellett várakozott a padlóra feküdve, és nem is maradt el a kívánt hatás: amikor a liftajtó kinyílt a kiszállásra várakozó két ember rémülten ugrott vissza a liftbe, menekülve a szellem elől. Mega szerencsétlenségére azonban a liftben utazott az apartmanház 38 éves biztonsági őre is, aki nem a menekülést választotta, hanem előrelendült, és egészen egyszerűen arcon rúgta a lányt.

A Sunarya nevű őr ügyvédjének elmondása szerint a férfi is megijedt a látványtól, és elsőre tényleg elhitte, hogy a padlón furcsa mozgással felé kúszó lány egy veszélyes szellem, és azt tette, amiért fizetik: igyekezett megvédeni a vendégeket a természetfeletti lény jelentette veszélytől – közölte a Jakarta Post. A reflexmozdulatnak tűnő,és jól irányzott rúgás után azonban rögtön megjelentek Mega barátai, dühösen kérdezve az őrtől, hogy miért támadt a lányra, akit zúzódások és törött fog miatt kellett kórházba szállítani.

Az őr ellen felettesei nem indítottak fegyelmi eljárást az eset miatt, de a lány gazdag apja feljelentést tett ellene a rendőrségen, amely az előző héten testi sértés vádjával adta át az ügyet az ügyészségnek – írta a Post. A lánynak azonban nem csak a fejrúgást kellett elviselnie. Miután apja feljelentette az őrt, és nem volt hajlandó a békés megegyezésre, az internetes közösségi oldalakon több ezren támadtak rá a tréfa, és a Sunarya elleni eljárás miatt. A Facebookon még egy csoportot is létrehoztak a „kúszó nővért rugdosó biztonsági őr támogatására”, amelynek pár nap alatt több ezer tagja lett – közölte a Jakarta Globe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik