Nagyvilág

Világhírnévre tör a dunaszerdahelyi Batman

Egy dunaszerdahelyi, hajléktalan fiatalember saját készítésű Batman-jelmezben járja az utcákat és segít a közrend fenntartásában. Valódi sztár lett Szlovákiában, és a világsajtó is felfigyelt rá.

Egy önjelölt szuperhős, saját készítésű Batman-jelmezben járja a szlovákiai Dunaszerdahely utcáit azzal a céllal, hogy segítsen a közrend fenntartásában. A Szeveri Batman, ahogy a helyiek írják, Dunaszerdahely északi lakótelepén egy elhagyatott panelben lakik, mára pedig világhírűvé vált – írja a parameter.sk.

A Kohári Zoltánról szóló hírek ugyanis pár hónap alatt a szlovák kereskedelmi tévék híradóit követően szinte az egész világot bejárták. Ehhez nagyban hozzájárult a Reuters, a világ egyik legnagyobb hírügynökségének március 12-i tudósítása, melyet aztán Batman fotóival együtt sorra közöltek a legolvasottabb lapok internetes és nyomtatott kiadásai, például az amerikai Chicago Tribune vagy a német Der Spiegel.

“Kohári a fiktív szuperhőssel ellentétben nem titkolja igazi nevét és identitását. Egy elhagyatott épületben lakik, ahol víz, fűtés és áram sincs. A szlovák Batman azt mondja, hogy hajlandó együttműködni a hivatalos rendfenntartó szervekkel, hogy segítsen a bűnmegelőzésben. Jótetteit az emberek például étellel jutalmazzák, és neki ez bőven elég” – írja az egyik legnagyobb példányszámú spanyol napilap, az ABC. Szuperhősünkről már cikkeztek Mexikóban, Ausztriában, Kolumbiában, Argentínában és Kanadában is.

“Nekem így jó. Segíteni és védelmezni akarom azokat, akiknek erre szükségük van” – nyilatkozta a legolvasottabb szlovákiai bulvárlapnak, a Nový Časnak Zoltán, aki hajléktalanként tengeti életét. Elmondása szerint életében leginkább egy lányra lenne szüksége, aki megértő társként segítené életét. “Nagyon szívesen találnék már egy barátnőt, és hiszek benne, hogy sikerülni fog. Megvárom az igazit, aki egyszer biztosan eljön” – nyilatkozta Kohári Zoltán, akinek egyébként jól jöhet az ismertség, mivel több környékbeli szórakozóhelyen szerepelt már sztárvendégként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik