Nagyvilág

Vádemelés a volt szlovák gazdasági miniszter ellen

Az egykori szlovák médiamágnás, volt gazdasági miniszterabszurdnak tartja az ellene felhozott vádakat.

Vádemelési javaslatot tett a rendőrség különleges nyomozócsoportja és a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal Pavol Rusko egykori szlovák médiamágnás, volt gazdasági miniszter ellen csütörtökön a Gorilla-ügy kapcsán – adta hírül a SITA hírügynökség.

Alexander Bíró, a szlovák Speciális Ügyészség ügyésze szerint Pavol Ruskót amiatt gyanúsították meg bűncselekmény elkövetésével, mert állítólag 2005-ben és 2006-ban hozzájárult a Gázhőerőmű Rt. előnytelen privatizálásához, több mint 42 millió eurós kárt okozva az államnak. Az exminiszter a rendőrség szerint ugyanis nem tett eleget annak érdekében, hogy átlátható legyen az állami tulajdonú vállalat magánosítási folyamata.

Pavol Rusko abszurdnak tartja az ellene felhozott vádakat. A Sita hírügynökségnek elmondta, ő maga készíttetett annak idején elemzést az említett vállalat privatizálásához, amely kimondja, hogy annak eladása előnytelen. Nagyobb árat, mint a Penta pénzügyi csoport, 2 milliárd szlovák koronát – amely végül megvásárolta a céget – azonban senki nem kínált.

Pavol Rusko, aki csütörtökön egész nap Csehországban tartózkodott, jogi úton akarja tisztázni ártatlanságát, és úgy véli, ez sikerülni is fog.

Ha az exminiszter bűnössége beigazolódik, 5-12 évig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik