Nagyvilág

Budapesti utat nyert az ukrán csokorhajító bajnoknő

Menyasszonyi csokor dobálásából rendeztek versenyt a hét végén az ukrajnai Ternopilban, melynek fődíja egy két főre szóló magyarországi út volt.

Kerek egy méterrel pipálta le vetélytársait Marija Hladun, akinek nyolc méterre sikerült a háta mögé röpítenie a Nyugat-Ukrajnában rendezett verseny tárgyát képező menyasszonyi csokrot – adta hírül a 20minut.ua hírportál.

Az Álomesküvő-2012 elnevezésű nyílt bajnokságra csak olyan ifjú leányok jelentkezhettek, akik még nem töltötték be a 18-at, de már el vannak jegyezve. Az előírásokhoz tartozott még a megfelelő sportöltözék, azaz a menyasszonyi ruha is, ám a rendezők végül a fátyollal is megelégedtek.

A nem mindennapi sportesemény két napon át, három fordulóban zajlott. A vasárnapi döntő során tíz leányzó mérte össze tehetségbeli tudását a csokorrepítésben, és a győztes jutalma egy egyhetes budapesti utazás volt, amit kettesben tehet meg jövendőbelijével.

Az első helyezett Marija Hladin, aki a hazai pálya előnyét is élvezhette, elmondta, hogy még soha nem járt külföldön, és izgatottan várja a kalandot. A nyáron valóra váltható nyeremény éppen kapóra jön, mivel rövidesen megesküsznek vőlegényével, és a budapesti utazás remek nászútnak ígérkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik