Nagyvilág

Szélsőjobbos csoportra csapott le a német rendőrség

A német rendőrség nagyszabású akció keretében lecsapott egy szélsőjobboldali csoportra Rajna-vidék-Pfalz tartományban kedd reggel.

A különleges kommandó egységei az úgynevezett barna házat szállták meg Bad Neueahr-Ahrweilerben. Emellett több lakást és intézményt is átkutattak Rajna-vidék-Pfalz, Észak-Rajna-Vesztfália, Baden-Württemberg és Türingia tartományban.

A bíróság 24 férfi ellen adott ki elfogatóparancsot, akiket felforgatással és tiltott jelképek használatával vádolnak, illetve azzal, hogy a Közép-rajnai Akcióiroda nevű szélsőjobboldali csoport tagjaiként súlyos testi sértést követtek el.
A barna ház volt a csoportosulás főhadiszállása, innen szervezték a tüntetéseket és az akciókat.

Az ügyészség jelenlegi információi szerint a szervezetnek nincs köze a zwickaui terrorista sejt által elkövetett sorozatgyilkosságokhoz.

A Nemzetiszocialista Illegalitás (NSU) nevű, zwickaui csoportosulás számlájára tíz, 2000 és 2007 között elkövetett gyilkosság írható. A szövetségi ügyészség szombaton megerősítette, hogy az NSU nem minden bűntársát fogják majd perbe a 10 éves elévülési idő miatt. Azonban azt az öt embert, aki jelenleg őrizetben van, biztosan nem érinti az elévülés, ellenük gyilkosságban való bűnrészesség miatt eljárás folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik