Nagyvilág

Varázspólóval verték át a német neonácikat

Az ajándékba adott ruhadarab a mosás után egy meglepő üzenetet rejtett.

Ajándék lónak ne nézd a fogát…még akkor sem, ha az egy póló, ami mosás közben mintát és feliratot vált. Sőt akkor sem, ha ez az egész egy, a szélsőjobboldali ideológia ellen folytatott kampány része.

Meglepő felfedezés várta otthon azokat a neonáci fiatalokat, akik részt vettek egy nemrég Németországban lezajlott szélsőjobboldali koncerten. Hazatérve ugyanis észrevették, hogy az ajándékba osztogatott pólón mosás után rejtett üzenet jelenik meg – írja a Gizmodo.

A koponyákkal és csontokkal tarkított ruhadarabon az eredeti “Kemény ellenállók: Nemzetiek és Szabadok” felirat mosás után eltűnt, helyette a következő gondolat jelent meg: “Ha a pólód képes rá, te is képes vagy rá. Mi segítünk, hogy megszabadulj a szélsőjobb ideológiájától.”

Az érdekes kezdeményezés az “Exit Deutschland” nevű német csoporthoz köthető, akiknek a célja a nemzeti radikalizmus iránt még nem teljesen elkötelezett fiatalok gondolkodásának megváltoztatása. Természetesen az ötletgazdák nem számítanak mindenkitől pozitív reakcióra, de azt mondják, ha a póló témája beszélgetéseket gerjeszt neonáci körökben, az már egy lépés a siker felé. Ha pedig idővel akadnak, akik más útra térnének és segítségre lenne szükségük, eszükbe juthat a szervezet és bátran fordulhatnak hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik