Nagyvilág

Várhatóan megszavazzák a kohéziós támogatások felfüggesztését

A Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára szerint ez nem egy világvége.

Az uniós pénzügyminiszterek jövő keddi ülésükön várhatóan jóváhagyják az Európai Bizottság javaslatát, hogy jövő januártól függesszék fel a kohéziós támogatásokat, mivel “nem szokott olyan előfordulni, hogy a tanács másmilyen döntést hoz, mint amit javasol az Európai Bizottság – jelentette ki Győri Enikő. Ez azonban “nem egy világvége”, a kormány “technikai ügyként” kezeli a kérdést – mutatott rá. Mint hangsúlyozta, “az a helyes hozzáállás, hogy mi tudomásul vesszük”.

“Nem változtatunk azon, amit eddig is tettünk, továbbra is a költségvetési hiány ledolgozása a kormány célja – hangoztatta. Elmondása szerint bíznak abban, hogy a következő félévben felmutathatnak olyan bizonyítékokat, amelyeket a bizottság is elégségesnek talál ahhoz, hogy az eljárást megszüntesse, és így egyetlen fillért sem veszít el Magyarország.

Azzal kapcsolatban, hogy a bizottság szerdán bejelentette: két kérdésben tovább viszik a kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben, Győri Enikő úgy vélekedett, ebben nincs “semmi meglepő vagy váratlan”, “ez egy jogi eljárás, aminek megvannak a fázisai”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik