Nagyvilág

Merényletsorozat több tucat halottal Bagdadban

Nagyjából harminc halottja, és több mint hetven sebesültje van az iraki fővárosban történt, összehangoltnak tűnő robbantásoknak és lövöldözéseknek.

A merényletsorozatot helyi idő szerint reggel hat és nyolc óra között követték el az iraki főváros több pontján. Az áldozatok számáról egyelőre egymásnak ellentmondó információk jelentek meg. Al Jazeera értesülései szerint legalább 24 ember halálát okozták a támadások, míg a BBC 33 halottról tud. A sebesültek száma meghaladja a hetvenet.

A legsúlyosabb támadás a főleg síiták lakta Karrada negyedben történt, ahol a BBC értesülései szerint kilenc ember halt meg egy rendőrségi ellenőrzőpont közelében történt robbanásban. Az Al Jazeera információ szerint a negyedben kettő, autba rejtett bomba robbant. Hat ember vesztette életét Kadimija nevű negyedben, ahol éttermek közelében lépet működésbe egy autóbomba – közölte a két hírtelevízió.

A robbantások mellett fegyveres támadás is történt. A Szarafija hídnál egy rendőrjárőrre támadtak, hat embert ölve meg. A támadásokért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget. Iraki tisztségviselők szerint a merényletsorozattal a rendőrséget célozták. Terrorcselekményekről érkeztek hírek az északi Szaláheddín és az ország középső részén fekvő Dijála tartományok városaiból is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik