Kultúra

Strauss-Kahn botránya alapján készülhet Depardieu új filmje

Gérard Depardieu és Isabelle Adjani főszereplésével szeretne filmet készíteni Dominique Strauss-Kahn szexbotránya alapján Abel Ferrara.

Az ismert amerikai független filmes a Deadline információi alapján már dolgozik a forgatókönyvön Christ Zois társaságában, és találkozott a két színésszel is, azt azonban egyelőre nem akarja határozottan kijelenteni, hogy el is készül a film. „Egy dolgot tudunk: Depardieu, Adjani és Ferrara mind nagyon szeretnének együtt dolgozni – nyilatkozta a projekt kapcsán Vincent Maraval producer. – Mindenekelőtt látnunk kell azonban, hogy ki lehet-e hozni ebből a témából egy filmet, mert ebben az iparban ez már csak így megy.”

Maraval azt is hozzátette: a történet nem az IMF vezetőjének ügyét dolgozná fel, az pusztán inspirációt adott hozzá, akárcsak Bill Clinton és Silvio Berlusconi szexbotrányai. „Egyelőre mindössze annyit lehet elmondani, hogy Ferraráék dolgoznak egy forgatókönyvön, amit a Strauss-Kahn-ügy ihletett, és a függőség témakörére illetve a politikusokra koncentrál – fogalmazott a producer. – Inkább erről van szó, mint magáról a Strauss-Kahn-botrányról.”

A francia Le Journal Du Dimanche magát Depardieu-t is megpróbálta kifaggatni a film terveivel kapcsolatban, a színész azonban semmi konkrétumot nem árult el a projektről. Annyit ugyanakkor megjegyzett: „Általában elég jó vagyok olyan karakterek megformálásában, akiket nem szeretek, vagy akikre egyáltalán nem emlékeztetek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik