Nagyvilág

Arcába robbant az elektromos cigaretta

Súlyos sérüléseket szenvedett egy amerikai férfi, miután felrobbant a szájában tartott elektromos cigarettája.

Az 57 éves floridai férfi hétfő este a dolgozószobájában szívta elektromos cigarettáját, amikor a felesége egy petárdarobbanáshoz hasonló hangot, majd férje ordítását hallotta – jelentette az ABCNews. A család egyik barátjának elmondása szerint a Tom Holloway szájában felrobbant cigaretta kiütötte a férfi összes fogát, leszakította nyelve egy részét, égési sérüléseket okozott az arcán, valamint tüzet okozott a dolgozószobában.

A helyi tűzoltóparancsnok szerint feltehetően egy hibás akkumulátor okozhatta a meglepően erős robbanást. „Olyan volt, mintha egy kis tűzijáték rakétát vett volna a szájába” – közölte Butch Parker. A robbanás után szerteszállt darabok olyan forróak voltak, hogy mindent megolvasztottak, amihez hozzáértek a szobában. „Még soha nem halottam vagy láttam semmi ehhez foghatót” – mondta el az ABCNews-nak a tűzoltó.

Azt lehetetlen megállapítani, hogy milyen márkájú volt a szétrobbant elektromos cigaretta. A szerkezetet működtető akkumulátor valószínűleg egy lítiumos darab volt, a szobában talált töltőből kiindulva – közölte Parker.

Tom Holloway két éve használt elektromos cigarettát, miután a tüdőproblémák miatt leszokott a hagyományos cigiről – mondta el a család barátja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik