Nagyvilág

Rendőrtúszokat szedtek a beduinok

Beduinok tizenkilenc rendőrt raboltak el a Sínai-félszigeten, de pár órával később szabadon is engedték őket.

Beduinok egy csoportja rátámadt az izraeli-egyiptomi határ közelében az egyik rendőrőrsre, majd miután egyikőjük meghalt a rendőrökkel kialakult tűzpárbajban, túszokat ejtettek, akiket egy közeli sivatagos helyre vittek. Pár órával később viszont már el is engedték foglyaikat, miután megtudták, hogy áldozataikra mártírként tekintenek a hatóságok, és a hozzátartozók anyagi kártérítésre jogosultak.

A Mena egyiptomi hírügynökség ezzel szemben úgy tudja, hogy a beduinok csak körülvették a rendőrségi posztot, nem hurcoltak el senkit, és néhány órás tárgyalást követően távoztak is a helyszínről.

A Hoszni Mubarak uralmának megdöntéséhez vezető tavaly februári népfelkelés óta az észak-afrikai országban szórványosan történnek hasonló esetek. Február 3-án például két amerikai turistát és egyiptomi idegenvezetőjüket ejtette foglyul a nomád törzs néhány tagja, de aztán elengedték áldozataikat. Január végén kínai munkásokat, egy cementgyár alkalmazottait rabolták el munkába menet és 20 óráig tartották fogva őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik