Nagyvilág

Egyiptomi tüntetőket lőttek agyon

Legalább két tüntetőt agyonlőttek egyiptomi rendőrök az ország északnyugati részén fekvő Szuezben, amikor éles lőszert bevetve próbálták megakadályozni, hogy tüntetők behatoljanak a helyi rendőrőrsre.

Kapcsolódó cikkek

Ez az első eset, hogy halálos áldozatokat követeltek a szerdai Port Szaíd-i katasztrofális tömegverekedés miatt Egyiptomban kirobbant zavargások.

Szuezben csütörtökön mintegy háromezren tüntettek amiatt, hogy Port Szaíd stadionjában előző nap 74 ember halt meg két labdarúgó csapat szurkolói között kitört verekedésben.

A kairói al-Ahli klub drukkerei szerint a biztonsági erők hanyagsága miatt törhettek rá társaikra a Port Szaíd-i csapat hívei.

Az al-Ahli szurkolói csütörtök este Kairóban a belügyminisztériumnál is tüntettek és kövekkel dobálták a rendőröket. Ez utóbbiak könnygázgránátokkal válaszoltak. A több ezres, dühös tömeget feltartóztató rendőrsorfal mögött a katonaság páncélozott járművei várakoztak. Az AP amerikai hírügynökség szerint közel négyszáz ember sérült meg a csütörtöki összecsapásokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik