Nagyvilág

Továbbra is vizsgálják Hernádit a horvátok

A horvát államügyészség nem zárta le a vizsgálatot Hernádi Zsolt ellen.

A magyar ügyészségi döntés – amely szerint nem történt bűncselekmény a Mol-INA-ügyben – nem érinti a Horvátországban Hernádi Zsolt ellen továbbra is folyó vizsgálatot – közölte honlapján a horvát államügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni irodája (USKOK).

A szervezet nem kapott értesítést a magyarországi Legfőbb Ügyészségtől arról az “esetleges döntésről”, amelyet a Mol elnök-vezérigazgatója elleni vizsgálat során hozott. Miután a horvát államügyészség a Hernádi Zsolt elleni büntetőeljárást nem adta át Magyarországnak, ezért az eljárás Horvátországban továbbra is folyik.

A horvát hatóság arra emlékeztet, hogy 2011 júniusában nemzetközi jogsegélykérelemmel fordult a magyar hatóságokhoz a Mol elnök-vezérigazgatójának ügyében, amelyet a “nemzeti érdek” védelmére, valamint “nemzetbiztonsági okokra” hivatkozva elutasított a Legfőbb Ügyészség. Tavaly decemberben az USKOK ismét kérelemmel fordult a magyar hatóságokhoz, de arra “semmilyen választ nem kapott”. A magyar hatóságoknak a vizsgálat esetleges befejezéséről szóló döntéséről napvilágot látott hírek nem befolyásolják a horvát hatóságok vizsgálatát – közölte az USKOK.

A Központi Nyomozó Főügyészségnél hétfőn jelentették be, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a Mol-INA-ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik