Belföld

Gyanúsítottként nevezték meg a Mol vezérigazgatóját

Gyanúsítottként nevezték meg a horvát hatóságok a Mol Nyrt. vezérigazgatóját, Hernádi Zsoltot a volt horvát miniszterelnök vesztegetési ügyében. A magyar olajcég cáfolja a vádakat.

Gyanúsítottként nevezeték meg Hernádi Zsoltot, a Mol Nyrt. vezérigazgatóját a volt horvát miniszterelnök, Ivo Sanader megvesztegetése ügyében. Sanadert azzal gyanúsítják a horvát hatóságok, hogy 2008 és 2009 között miniszterelnökként 10 millió eurós kenőpénzt fogadott el a Moltól, cserébe pedig egy 2009. januári szerződésben átadta a horvát olajcég, az INA irányítási jogait – mondta el Tamara Laptos, a korrupcióellenes hivatal helyettes vezetője a kerületi bíróság előtt.

“Hernádi gyanúsítottként szerepel az ügyben, és az ő szerepével kapcsolatos nyomozás folytatódik” – tette hozzá Laptos. A helyettes vezető szerint Sanader és Hernádi többször találkoztak Budapesten és Zágrábban, ahol az INA irányítási jogainak átadásáról tárgyaltak a Mol javára. A hivatal a magyar hatóságok jogi segítségét és együttműködését kérte.

A Mol szóvivője, Szollár Domokos határozottan visszautasítja és cáfolja a Hernádi Zsolt ellen felhozott vádakat. Elmondása szerint nem történt kifizetés vagy bármiféle kifizetésre vonatkozó megállapodás egy horvát politikussal sem az INA feletti irányítási jogok átvétele előtt, alatt vagy azt követően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik