Nagyvilág

Terroristákra csaptak le Jemenben

Egyes jelentések szerint 15, mások szerint 11 halálos áldozata van annak a légitámadásnak kedd hajnalban Jemenben, amelyet pilóta nélküli repülőgépről elindított rakétákkal hajtottak végre az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet feltételezett tagjai ellen.

Egyes beszámolók szerint az azonosítatlan drón gépkocsikon utazó fegyveresekre mért csapást. Más értesülések szerint a támadás célpontja az al-Kaida egy-egy hadállása volt Loder és al-Vadih településeken, az ország déli részén. Az áldozatok között van a terrorszervezet számos helyi vezetője. A helybeliek szerint civilek nem sérültek meg a támadásban.

Az Egyesült Államok rendszeresen csap le drónról indított rakétával az al-Kaida jemeni fegyvereseire. Tavaly szeptemberben egy ilyen támadásban megölték Anvar al-Avlaki amerikai születésű radikális imámot, a terrorszervezet Washington által körözött regionális vezetőjét.

A mostani támadás jelentős kárt okozhatott az al-Kaidának, amely kihasználva az Ali Abdalláh Száleh jemeni elnök elleni tiltakozásokat az utóbbi időben jelentősen növelte befolyását Jemen déli részén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik