Nagyvilág

Tíz halott egy floridai tömegbalesetben

Tucatnyi autó és teherautó ütközött egymásnak egy füsttel borított floridai autópályán. Több jármű kigyulladt.

A tömeges karambol helyi idő szerint szombat hajnalban, még napfelkelte előtt történt a majdnem az egész Floridán keresztülfutó 75-ös autópályán, ahol egy közeli erdőtűz füstje, és a területen lévő köd szinte teljesen elvakított a sofőröket. A rossz látási viszonyok miatt egy időre le is zárták az utat, de később újra ráengedték a forgalmat. A tömeges karambol azután történt.

Egy szemtanú elmondása szerint olyan volt, mint a világvége: csak az autók csattanásait, és az emberek sikoltozásait lehetett hallani a füstön, ködön és a sötét keresztül. Még a kiérkező mentők is csak a kiáltozásokat követve találták meg a sérülteket.

A Gainesville város közelében történt tömeges balesetben legalább tíz ember halt meg, és 21 sérültet kezeltek kórházban – jelentette a CBS amerikai televízió. Az utópályán mindkét irányban történtek ütközések. A roncsok nagyjából másfél kilométer hosszan borították be az utat, amelynek mind a hat sávját le kellett zárni. Több jármű teljesen kiégett. Azt nem tudni, hogy az autópályát mikor nyitják meg, mert az út egy része megolvadt a lángoló járművek miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik