Nagyvilág

Tízmilliárdos kórházi számlával lepték meg

Több mint tízmilliárd forintnak megfelelő összegű kórházi számlával sokkoltak egy beteget New Yorkban. Nem ő volt az egyetlen.

Majdnem asztmarohamot kapott egy munkanélküli amerikai férfi, amikor a tüdőgyulladását kikezelő kórháztól megkapta az ellátásért járó számlát, amin sokkoló, több mint 44 millió dolláros összeg szerepelt – jelentette a New York Daily News. Alexis Rodrigez a lapnak elmondta: először szörnyű pánik tört rá, amikor meglátta az egészen pontosan 44 776 587 dollárról szóló számlát, mert első gondolata az volt, hogy ezt biztosan ki is kell fizetnie.

A 28 éves férfi azonban hamar rájött, hogy a több mint tízmilliárd forintnak megfelelő összegű számla nem lehet helyes. Azonnal fel is hívta a számlákat kezelő céget, ahol kiderült, hogy rajta kívül még több száz beteg kapott hasonlóan hatalmas összegű számlát, egy egyszerű tévedés miatt. A számlákat nyomtató alvállalkozó ugyanis véletlenül a számlaszámot rakta a fizetendő összeg helyére.

A számlákat kezelő cég elnézést kért a hibáért, és közölte az érintettekkel, hogy nemsokára meg fogják kapni a helyes számlákat. Rodrigez „nagy hibának” nevezte a téves számlák kiküldését, amelyeket frissen gyógyult betegeknek postáztak. „Valaki akár szívrohamot is kaphatott volna” a számla láttán – jegyezte meg a férfi, akinek végül csak háromszáz dollárt (73 ezer forint) kellett kifizetnie gyógyulásáért. .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik