Nagyvilág

Stresszes volt az öngyilkos ügyész

Állandó stresszel magyarázta öngyilkossági kísérletét az a lengyel katonai ügyész, aki hétfőn egy sajtótájékoztatón megpróbált véget vetni saját életének.

A híradások szerint Mikolaj Przybyl ezredes stresszes állapotának az volt az oka, hogy megbízták a hadseregen belüli korrupciós ügyek kivizsgálásával. Az ezredes elmondta, hogy többször életére törtek, és fenyegető leveleket kapott. Meglazították gépkocsijának kerékrögzítő csavarjait, és megölték a kutyáját. Az ügyész biztos abban, hogy “valaki egymillió zlotyt fizetett” azért, hogy megöljék. Az ezredes végül azért döntött úgy, hogy véget vet saját életének, mert igazságtalanul szolgálati körben elkövetett bűncselekményekkel vádolták meg, ő pedig öngyilkossággal akarta megvédeni a saját és a hivatala becsületét.

Przybyl hétfőn öngyilkosságot kísérelt meg lőfegyverével egy sajtótájékoztatón, amelyen visszautasította azokat a vádakat, hogy a katonai ügyészség jogellenesen figyeltetett meg újságírókat. Az ügyészség vizsgálatot kezdett szolgálati titok megsértése miatt, mivel a 2010 májusi szmolenszki légi katasztrófa okait feltáró bizottság megállapításainak a részletei sorra kiszivárogtak a sajtóhoz. A sajtókonferencián a poznani katonai ügyészség helyettes vezetője felindult volt. Felolvasott egy nyilatkozatot, ezután felkérte az újságírókat, hogy hagyják el a termet, majd pisztolyát önmaga ellen fordította.

Przybyl egy lengyel rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy főbe akarta lőni magát, de a másik szobában zajt hallott, önkéntelenül az ajtó felé fordította a fejét, s meghúzta a ravaszt. A lövedék így az orcáján ment keresztül, s nem érintette az agyát. Mikolaj Przybyl egyórás műtéten esett át. Orvosai szerint egészségi állapota jó, de még legalább két napig egy poznani kórházban kell maradnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik