Nagyvilág

Putyin az év politkusa

Egy oroszországi közvélemény-kutatás szerint Vlagyimir Putyin az év politikusa, Andrej Arsavin labdarúgó pedig az év sportolója.

Az Oroszországi Társadalmi Véleménykutató Központ (VCIOM) tavaly decemberben készült felmérése szerint a megkérdezettek 38 százaléka választotta az orosz kormányfőt 2011 politikusának. Három éve sokkal többüknél, hatvan százalékuknál volt a legnépszerűbb Vlagyimir Putyin.

Zsirinovszkij bronzérmes

A politikusok között Dmitrij Medvegyev államfő szerepel a második helyen. Őt a felmérésben részt vevők 19 százaléka tartotta a legjobbnak. A botrányos viselkedéséről híressé vált liberális pártvezető Vlagyimir Zsirinovszkij a harmadik helyre szorult.

Töretlen a népszerűsége a londoni Arzenálban futballozó Andrej Arsavinnak. A válogatott orosz futballistát már negyedik éve tartják az év sportolójának.

Popsztár is a listán

2011 legjobb színésze Szergej Bezrukov lett, aki Az admirális című monumentális filmben Kolcsak tábornok harcostársát, Kappel tábornokot alakította. Az idősebb színészgenerációt képviselő Jevgenyij Mironov “csak” harmadik lett a sorban.

Az írók között a grúz származású, Borisz Akunyin álnéven író Grigorij Csartisvili és Darja Doncova foglalták el az első helyet a VCIOM felmérése alapján. Az utóbbi két évben ők a legnépszerűbbek Oroszországban. Akunyin a rendszerrel szembeni éles kritikájáról ismert.

Másodszor lett Oroszország legjobb zenésze a bolgár származású Filip Kirkorov popsztár, akinek a politikusokkal ellentétben 2010 óta csak nőtt a népszerűsége

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik