Nagyvilág

Pancsolt szesz ölt meg több mint száz indiait

A mérgező metilalkohollal szennyezett italt egy nyugat-bengáli illegális szeszfőzde készítette.

Az indiai hatóságok közlése szerint legalább 102 ember halt meg a Kalkuttától délre található Mograhat városában és környékén, miután pancsolt szeszesitalt fogyasztottak. Az áldozatok többségében szegény munkások, akik olcsó, metilalkohollal kevert italt fogyasztottak. A kórházban több mint hetvenen beteget ápolnak.

A rendőrség közlése szerint a pancsolt szeszesital készítésével és terjesztésével összefüggésben őrizetbe vettek négy embert, és tíz illegális kocsmát leromboltak. Az indiai sajtóban megjelent hírek szerint a mérgezések miatt feldühödött helyiek lerombolták azt a szeszfőzdét is, amelyik a tragédiáért felelős.

Hasonló esetek nem számítanak teljesen ismeretlennek Indiában, ahol a szegények nem tudják megfizetni a hivatalos helyeken kapható szeszesitalok, és ikább az olcsó pancsolt alkoholokat vásárolják. Az illegális kocsmák pedig a korrupciónak köszönhetően zavartalanul működhetnek. Mograhatban a helyiek elmondása szerint az egyik ilyen italmérő a rendőrkapitányság épületével szemben kínálta portékáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik