Nagyvilág

Agyontapostak több embert egy indiai fesztiválon

Legalább 16 hívőt tapostak halálra egy indiai vallási ünnepségen, ahol több tízezer ember gyűlt össze.

A szerencsétlenség Uttar Prades szövetségi államban, Haridvár város mellett, a Gangesz partján történt, egy hindu guru századik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A tragédia akkor történt, amikor a hívők egy hatalmas máglyához vonultak, hogy elhelyezzék adományiakat. A szervezők elmondása szerint az emberek egy csoportja rohanva közelítette meg a helyet. Többen elestek, és a mögöttük rohanók eltaposták őket.

A szervezők elmondása szerint legalább 16, más források szerint 22 embert ölt meg a megindult tömeg, amelyet a szervezők képtelenek voltak kontrollálni. A sérültek pontos számát nem lehet tudni. Egy szemtanú elmondása szerint legalább ötven emberen tapostak át a siető hívők – közölte a Hindu Times.

Indiában gyakran fordulnak elő hasonló balesetek, főleg vallási ünnepeken, ahol akár több százezer ember is összegyűlhet. Idén januárban nagyjából száz embert tapostak halálra egy Kerala államban lévő templom közelében, 2010 márciusában pedig hatvan embert ölte meg a megindult tömeg egy Uttar Prades-i templomnál – emlékeztetett a CNN.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik