Nagyvilág

Tűzharc egy amerikai egyetemen

Lövöldözés volt az Egyesült Államok-beli Virginia műszaki egyetemén, ahol 4 éve 32 embert öltek meg. Egyelőre két áldozatról tudni, egyikük rendőr. A tettest halálra is ítélhetik.

Lövéseket adtak le a virginiai műszaki egyetem épületében. Egy rendőrtiszt meghalt, a hírek még egy áldozatról számoltak be. Az egyetem Twitter folyamában számolt be a történtekről, egyben azonnal felhívta az egyetem hallgatóit, maradjanak a kollégiumi szobáikban, biztonságos helyen. Az egyetemet körbevették, számos FBI ügynök is a helyszínre érkezett.

A gyanúsítottat még nem kapták el. Egy szemtanú szerint közúti ellenőrzés során a rendőr leintett egy autót, majd az intézkedés során a sofőr tüzet nyitott, ezután gyalog menekült. Mivel a tettes agyonlőtt egy rendőrt, könnyen halálra is ítélhetik.

“Riadókészültség van a Blacksburg kollégium területén! Mindenki maradjon ahol van, vagy azonnal keressen menedéket!” – állt az egyetem rövid üzenetében, kevéssel a támadás kezdete után. Egy szemtanú szerint megszólaltak a riadókészültséget jelző szirénák is. Az üzenetben a lövöldöző személyleírását is közölték. Egy fehérbőrű férfi, aki szürke melegítőnadrágot és barna melegítőfelsőt viselt és egy hátizsák volt rajta. Az MSNBC hírei alapján a férfi az egyetem egyik biztonsági emberével is tűzharcba keveredett.

2007-ben egy ámokfutó diák 32 embert ölt meg meg az egyetemen, amikor elkezdett lövöldözni. Az egyetem akkor a levelezőlistáján figyelmeztette a mostani esethez hasonlóan a diákokat, az ázsiai származású férfi azonban az egyetem egy másik körzetébe menekült, és pár órával később ott is elkezdett lövöldözni. Az oktatási intézményt később 25 ezer dollárra büntették, amiért nem jelezte időben a diákoknak, hogy veszélyben vannak. Csak két órával az első lövés leadása után ment ki az értesítés. A rendőrség szerint az elkövető 2007-ben féltékenységből kezdett lövöldözni.

A szemeszter szerdán ért véget, csütörtökön a diákok már a záróvizsgákra készültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik