Nagyvilág

Letartóztatás a Fehér Házat ért lövések ügyében

Egy 21 éves férfit vettek őrizetbe a Fehér Házra leadott lövések ügyében. Elképzelhető, hogy elnökmerényletre készült.

Az amerikai férfit Pennsylvaniában tartoztatta le az állami rendőrség, egy hotelben, incidens nélkül, a Fehér Háznál múlt pénteken hallott lövések ügyében. A CNN értesülései szerint Oscar Ramiro Ortega-Hernandez „érdeklődést mutatott az elnök és a Fehér Ház iránt”, ami egy fokkal a „közvetlen fenyegetés” alatt van.

Az amerikai elnökök védelmét ellátó Secret Service kedden fedezett fel egy lövedéket a Fehér Ház egyik ablakában, valamint egy másikat az épület külső falában. Az ablakot eltaláló golyó áttörte a külső „történelmi” ablakot, és a belső, golyóálló üveg állította meg. Barack Obama amerikai elnök az eset idején nem tartózkodott az épületben.

A lövedékek feltehetően pénteken csapódtak be, amikor lövéshangokat lehetett hallani a környéken. Ortega-Hernandezre a pénteken figyeltek fel az amerikai hatóságok, miután megkezdték a lövések kivizsgálását. Pár percen belül találtak egy elhagyatott autót, amelyben egy, Ortega-Hernandez nevén regisztrált puskát találtak.

A férfinek helyi idő szerint csütörtök délután kell megjelennie egy szövetségi bíróság előtt. Jelenleg a Secret Service őrizetében áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik