Nagyvilág

Szállodai csillaghullás Pekingben

Összesen 131 szálloda veszítette el csillagos státusát Pekingben, a fővárosi turisztikai hivatal januártól végzett ellenőrzésének következményeként - jelentette kínai média kedden.

Peking 729 csillagos besorolású szállodájának 82 százaléka felelt meg a szabványoknak, a maradéktól megvonják a “rendfokozatát”. A 131 hotel között van egy korábban ötcsillagos is, 12 négycsillagos, 55 háromcsillagos 56 kétcsillagos és 7 egycsillagos – tájékoztatott Szun Vej-csia (Sun Weijia) igazgatóhelyettes a vizsgálatot végzők nevében.

A hivatal elsősorban a csapnivaló vezetés és szolgáltatás, a biztonsági problémák, valamint a gyenge higiéniás körülmények miatt szankcionálta az intézményeket, amelyek ha korrigálják hiányosságaikat, egy év múlva ismét kérelmezhetik csillagos státusuk visszaállítását.

Az illetékesek hangsúlyozták: a csillagok nem járnak örökre, s döntöttek arról, hogy az eddig öt év helyett Pekingben háromévenként fogják az ellenőrzéseket elvégezni; ígéretük szerint a törvényellenesen működőket felelősségre vonják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik