Élet-Stílus

Íme, a jövő hotelszobája

Ahol a híreket tükörből olvassuk és egy gombnyomásra tűnnek el a bútorok.

Franciaországban mostantól bárki kipróbálhatja. Egész pontosan bárki, akinek van éjszakánként 199 eurója, hogy bepillantást nyerjen abba, milyen lesz öt, tíz vagy akár húsz év múlva szállodába menni. Elkészült – sőt időközben át is adták – az a hotel, amiben a szoba hangulatát, annak berendezését és az eszközöket is a gesztusaink és a hangunk irányítja.

A két részre osztott, két gyerek és két felnőtt számára készült szobákban szinte minden a Kinecthez hasonlóan működik, és érzékeli a mozgást. Az egyik legspécibb felszerelés ennek ellenére az a tükör, ami látszólag teljesen hagyományos, érintésre azonban a legkülönbözőbb információk jelennek meg a felületén: így akár fogmosás, fésülködés vagy öltözködés közben értesülhetünk a legfrissebb hírekről, időjárásról.

Míg a szobákban a felnőtteknek elegáns fehér bútor és kárpit jár, addig a gyerekeknek vidám színes szobákat találtak ki, ahol a központi szerepet egy tatamiszerű szőnyeg játssza. A bútorokat a szoba ezen részébe gombnyomásra el lehet tüntetni, hogy ne zavarják meg a játékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik