Nagyvilág

Rázendített a Papi

Az olasz adósságválságba belebukott Silvio Berlusconi új CD-vel élesztette fel zenei karrierjét. Hallgasson bele a „bungabungázó” exkormányfő albumába!

Már a boltokban a médiamogul és háromszor megválasztott miniszterelnök legújabb zenei albuma, amelyet régi alkotótársával, Mariano Apicellával készített el. A lemez – amelyen szerelmes dalok és dzsesszes hangzású számok egyaránt szerepelnek – a 75 éves exkormányfőnek és a nápolyi énekes-gitárosnak már a 4. közös zenei vállalkozása. Az olasz „csalogány” 2003. októberében adta ki korábbi lemezét (Better with a Song /Egy dallal jobb/ címmel), amelyre ugyancsak az általa írt szerelmes dalok kerültek föl.

Két év termése

A True Love címre keresztelt friss albumon Berlusconi ezúttal sem énekel, csupán társszerzőként jegyzi a 11 számot, amely az utóbbi két évben született. Amint Apicella elkészült egy-egy dal zenéjével, átadta a politikusnak, aki megírta hozzá a dalszövegeket. A november 12-én lemondott kormányfőnek a Ma se ti perdo (Ha elveszítelek) című lassú, szambaritmusú szám, valamint a Stay With Me (Maradj velem!) című dal a két kedvence.

 

Berlusconinak amúgy megvan a megfelelő szakmai háttere: a régi szép időkben sanzonénekes volt a Kontiki bárban Elba szigetén, dolgozott énekesként óceánjáró hajókon, egy zenekarban pedig nagybőgőn játszott. Sőt több alkalommal politikusi pályája alatt is megvillantotta zenei tehetségét, például dalra fakadt a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel zajló egyik tárgyalásán.

Van visszaút

Ha pedig nagyon unatkozik a kormányfői hivatalból távozott Berlusconi, visszatérhet egykori munkahelyére, a Kontiki bárba, ahol csaknem 50 évvel ezelőtt szerelmes sanzonokkal szórakoztatta a közönséget. A bársonyos hangú politikust Adriane Avagliano, a híres szórakozóhely vezetője ugyanis lelkesen invitálja, mondván: „A politikus újrakezdheti nálunk.”

A Papi egyik “fellépése”:

A Marina di Campo-i szórakozóhelyen a kormányfő – akinek a zavaros nőügyeivel kapcsolatos bírósági  eljárás még javában folyik Milánóban – a ’60-’70-es években, jogászhallgató korában lépett fel. Párszor éppen olyan popikonok előtt „melegítette be” a vendégeket, mint a Quando, quando, quando című nagysikerű sláger szerzője, Tony Renis.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik