Nagyvilág

A Papi orgiáival minden eladható

Kiváló reklámmárkának bizonyul Silvio Berlusconi szexpartijairól elhíresült bunga-bungázás. IPhone-os játéktól a fügés pizzáig már minden megtalálható.

Nemcsak étteremnek, citromlikőrnek, iPhone-os alkalmazásnak, pizzának az ihletője az olasz miniszterelnök vad orgiáinak a kifejezése, hanem már afrodiziákum és tangabugyi-kollekció is fut e név alatt. Berlusconi időközben már azon viccelődött egy konferencián, ahol a líbiai menekültek helyzetéről tárgyaltak, hogy a bevételekből lassan már ő is szeretne részesülni, hiszen a márkát végül is ő „jegyeztette be”.

Politika helyett életszeretet

Carlo Pagani olasz üzletember is jó bizniszt remél a piacra dobott Bunga Bunga Band kollekcióból, amelynek első termékei a különböző neonszínekben pompázó karkötők, tangabugyik, valamint afrodiziákum tulajdonságú parfümök. Ha ezek beválnak, újabb „bunga-bungás” termékek következnek: fehérneműt, testolajat, nyakláncot, valamint kulcstartót is vásárolhatunk hamarosan e brand alatt. Pagani szerint mágikusan cseng a „bunga bunga” elnevezés. Állítja, különleges pozitív kicsengése van, nem jelent mást, mint életszeretetet, mindenféle mögöttes politikai tartalom nélkül. „Tisztelem a politikusokat, még Berlusconit is” – hangoztatja az üzletember. Pagani 200 ezer eurót fektetett be a bunga-bungás kollekció elindításával, amellyel nem kisebb a terve, mint világhírű márkává kiépíteni.

A Bunga Bunga Band afrodiziákum parfümje (Fotó: AFP)

Erotikus pizza

Márciusban egy lengyel pizzéria saját pizzakreációval rukkolt elő, amelynek nevét és hozzávalóit ugyancsak az olasz miniszterelnök szexpartijai ihlették. A varsói Modo Mio pizzéria olasz-lengyel séfje a Bunga-bunga pizzát articsókával, fügével, prosciuttóval (sonkával) és rengeteg borssal készíti el. Elmondása szerint azért választotta feltétnek a fügét és a feketeborsot, mert ezek a szavak mind az olasz, mind pedig a lengyel nyelvben szexuális felhanggal bírnak. A vicces nevű, de különleges feltéttel elkészített pizzát imádják a vendégek. Az étteremtulajdonos állítása szerint pár hét alatt a vendégek kedvence lett.

Már London is „bungabungázik”

Nagy-Britanniába is „eljutottak” a bunga bunga-partik, legalábbis a hely már megvan hozzá. Két londoni bártulajdonos, Charlie Gilkes és Duncan Stirling, akik már eddig is sikeresen vezették a Chelsea-ben lévő Maggie’s szórakozóhelyet, augusztusban egy pizzériát nyitott a londoni Battersea-ben. Az éttermet Berlusconi vad partijairól Bunga Bunga London névre keresztelték el.  A tulajdonosok úgy jellemzik az éttermet, mint „egy angol férfi Olaszországa”, s ennek megfelelően rendezték be.  Egyik különlegessége egy gondola alakú bár, ahol a vendéglátóhely saját limoncello brandjéből, az ún. Bunga Bunga London citromlikőrből is rendelhetünk. A konyhát pedig olasz étteremhez illően a mediterrán stílus jellemzi. A pizzák elnevezése is különleges: Berlusconi és barátnői után kapták a nevüket, például Micaela vagy Ruby.

Neonszínekben pompázó karkötők a Bunga Bunga Band márkából (Fotó: AFP)

Charlie Gilkes nem bízza a véletlenre, azaz számára nem elegendő Berlusconi hívogató partijának a neve, hanem a hasuknál is meg akarja fogni a betérő vendégeket. Azért, hogy ne valljon szégyent egy brit az olasz konyha terén, egészen az olaszországi Puglia régióig utazott, hogy elsajátítsa a pazar olasz fogások és az igazi pizza elkészítését. Gilkes és társa egyébként a londoni elitet célozta meg az új étterem megnyitásával.

Csókért dobálózik

Silvio Berlusconi elhíresült bunga bunga partijai egy – az Angry Birds (katapultba behelyezett dühös madarakkal kell lövöldözni) stílusú – vicces, ügyességi játék kifejlesztéséhez is „hozzájárultak”. Az iPhone-on, iPad-en és Android telefonon elérhető alkalmazásban a nyálcsorgatóként ábrázolt olasz miniszterelnök a nápolyi öbölben sétálva banánnal és paradicsommal dobálja az ügyében eljáró bírókat, pénzzel pedig a dúskeblű nőket. Ha Berlusconi eltalál egyet a bírák közül, akkor az eltűnik, ha viszont egy nőt talál el, akkor a hölgy levetkőzik, és megcsókolja a Papit. Az alkalmazást az olasz Appymob ügynökség fejlesztette ki, és június óta letölthető.

Berlusconi mobiltelefonra alkalmazott játékban is feltűnik

A „bunga bunga” kifejezés egyébként Berlusco nyilvánosságra került szexafférjai óta már dalokba és tévés paródiákba is bekerült.  Többek között  Shakira nagy sikerű „Waka Waka” című slágerének is létezik már „bungabungás” verziója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik