Nagyvilág

Milliókkal teli bőröndöt hagyott magára egy kávézóban

Nagy meglepetés érte az ausztrál rendőröket, amikor kinyitották a sietve távozó vendég ottmarad bőröndjét.

A Sydney egyik külvárosában található Cafe Marcóban kedd reggel fedezték fel az ottfelejtett bőröndöt – közölte az új-dél-walesi rendőrség. Az étterem/kávézó tulajdonosai először attól tartottak, hogy bomba lehet a csomagban, ezért a járdára helyezték, és kihívták a rendőrséget – írta a Sydney Morning Herald.

Amikor a kiérkező rendőrök kinyitották a bőröndöt, abban kötegekbe rendezett készpénzt találtak. A rendőrség csak annyit közölt, hogy “jelentős összeg” volt a csomagban. Pontos összeget azért nem tudtak mondani, mert még estére sem fejezték be a számolást.

Az ausztrál sajtóban megjelent beszámolók szerint azonban akár egymillió ausztrál dollár is lehetett a magára hagyott bőröndben. Ez több mint 220 millió forintnak felel meg.

A pénzt egy “strandra kész”, csak szörfösnadrágot és polót viselő ázsiai férfi hagyta magára, aki több beszámoló szerint is “gyanúsan viselkedett”. A Herald értesülései szerint a kávét rendelő férfi “igencsak feszülten” lépett be a kávézóba, “izgatottan” beszélgetett egy párral, majd egyszerűen felállt és kisétált, maga mögött hagyva csomagját.

A rendőrség később elfogott egy gyanúsítottat, akire illet az ázsiai férfiről kapott leírás. Jelenleg egy kórházban őrzik, miután egy már meglévő egészségügyi problémája miatt rosszul lett. A rendőrség közlése szerint még vizsgálják, hogy a hatalmas összeg kié.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik