Nagyvilág

Egymillióra perelte szüleit munkahelyi sérülés miatt

Az ausztrál férfi a családi dohányültetvényen dolgozva szenvedett hátsérülést. A per ellenére nagyon jó a kapcsolata szüleivel.

A 36 éves férfi egymillió ausztrál dollárra perelte be saját szüleit, egy 2005-ben elszenvedett munkahelyi sérülés miatt – írta a Herald Sun. Adam Pasqualotto a családi dohányültetvényen dolgozva sérült meg. Azzal az indokkal perelt, hogy főnökei nem biztosítottak biztonságos munkakörülményeket, ezzel gondatlanságot követve el.

Az ügyben döntő bíróság végül 844 ezer ausztrál dollár kifizetésére ítélte a szülőket. Az összeget azért csökkentették le, mert a bíróság véleménye szerint Pasqualotto maga is felelős sérüléséért, és nem találták bizonyítottnak a gondatlanságot. A férfi munkahelyi sérülése előtt nyolc évvel autóbalesetet szenvedett, és gerincműtéten esett át.

Az operáció után az orvosok felszólították arra, hogy hagyja abba a fizikai munkát a farmon. A férfi egy aratógép használata közben sérült le. Elmondása szerint kérte apját, hogy ne azt a feladatot adja neki, de ő nem engedett. A szülők a bíróság előtt azzal érveltek, hogy fiuk azért sérült le, mert az orvosok tanácsa ellenére folytatta a munkát.

Adam Pasqualotto a Herald Sunnak azt állította, hogy a pereskedés nem mérgezte meg a családot. „Semmiféle probléma nincsen közöttünk” – mondta el a férfi, hozzátéve, hogy alig hatvan méterre lakik tőlük, és szinte minden nap együtt ebédelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik