Nagyvilág

Katonai választ adhat Washington a hackertámadásokra

Az Egyesült Államok fenntartja a jogot arra, hogy katonai erővel torolja meg az őt ért hackertámadásokat – közölte a Pentagon.

Az amerikai védelmi minisztérium erről egy, a kongresszusnak készített12 oldalas jelentésében számolt be, amely az eddigi legvilágosabb nyilatkozat az internetes védelemmel foglalkozó amerikai politikával kapcsolatban. A Pentagon kijelentette: a kibertérben történt ellenséges támadásra ugyanúgy reagálnának, mint minden más fenyegetésre, és fenntartják a jogot arra, hogy „minden szükséges eszközzel” védelmezzék nemzetüket, köztük katonai eszközökkel is.

A jelentés kiemeli, hogy milyen nagy kihívást jelent a számítógépes támadások elkövetőinek megtalálása, akiknek sok lehetőség áll rendelkezésükre nyomaik eltüntetésére. Egy katonai válaszcsapáshoz pedig elengedhetetlen az elkövetők gyors azonosítása. Emiatt a védelmi minisztérium olyan kutatásokat pénzel, amelyek a hackerek hollétét felfedő programokkal foglalkoznak.

Az amerikai védelmi minisztérium munkatársai összesen hétmillió számítógéppel több mint 15 ezer hálózatot üzemeltetnek a világ több száz pontján. Ezt a hálózatrendszert naponta több milliószor próbálják feltörni, és a hálózatokba történt illetéktelen behatolások miatt eddig már több ezer iratot vesztettek el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik