Nagyvilág

Újabb kilenc sérült hagyta el Egyiptomot

A hurghadai baleset újabb kilenc sérültje indult el Egyiptomból. A 11 holttest hazaszállítása is folyamatban van.

Újabb kilenc sérült tér haza Egyiptomból, miután csütörtök délelőtt felszállt Hurghadából az őket Magyarországra szállító repülőgép – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. Ezzel a géppel tér haza Budapestre az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója is.

Kairóban még egy súlyos sérült és kísérője tartózkodik, gépük előreláthatóan csütörtök délután indul Kairóból, és este érkezik Budapestre – olvasható a közleményben. A 11 holttest hazaszállítása folyamatban van, a Miniszterelnökség erről az AN-26-osok magyarországi landolása után ad tájékoztatást – írták.

Közben a Best Reisen utazási iroda azt közölte az MTI-vel, hogy az autóbusz kifogástalan műszaki állapotban volt, minden engedéllyel rendelkezett, illetve az autóbuszt vezető sofőrnek megvolt a szükséges vezetői engedélye. Közleményükkel azokra az egyiptomi sajtóban megjelent hírekre reagáltak, amelyek szerint a balesetet szenvedett autóbusz sofőrje rendelkezett a szükséges vezetői engedéllyel, a jármű pedig kifogástalan műszaki állapotban volt.

Helyi lapok információi szerint az őrizetbe vett sofőrt nem is regisztrálták az illetékes minisztériumban, ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják. A buszon olyan készülék sem volt, amely a sebességhatár túllépésére figyelmezette volna a vezetőt, holott ez is kötelező. A turisztikai miniszter azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazza a vétkes sofőrrel szemben, ami hét év elzárást jelenthet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik